Dartke

2018.06.01.-2018.06.31.

EFOP-5.2.4-17-2017-00004 azonosítószámú, „Segítünk a tanulásban! – Adaptáció a korai iskola-elhagyás csökkentése és a hátrányos helyzetű tanulók felzárkóztatása innovatív, digitálisan támogatott módszertan alkalmazásával” című projekt havi projektmenedzsment jegyzőkönyve, amely összefoglalja a projektben történt fontosabb eseményeket a tárgy hónapban.

2018 júniusában a megtartásra kerültek az alábbi szakmai alkalmak: 4 db hálózatépítő workshop, 1 db kompetenciafejlesztés,1 db kompetenciafejlesztő tréning és 3 db műhelymunka.

A workshopokon, a helyi partnerek, konzorciumi tagok vettek részt. Kiemelt téma volt a projekt céljainak bemutatása, a Tanlet alkalmazás megismertetése, ami a hátrányos helyzetű fiatalok tanulásában segíti interaktív módon a célcsoportot. Elhangzott, hogy a tartalmas szakmai munka folytatása és a közös munka eredmények rögzítése a partnerekkel kiemelkedő szerepet játszik.

Az első műhelymunkák célja a megvalósítók és a projektmenedzsment csapat egymással való ismerkedése valamint a projekt ütemtervének kezdetleges kidolgozása. A résztvevők tájékoztatást kaptak a régiónak a hátrányos helyzetű fiatalok helyzetéről, valamint a felzárkóztatásukkal kapcsolatos lehetőségekről.

A szakmai kapcsolatos és a releváns kompetenciák elmélyítésért Kompetenciafejlesztésre is sor került a szakmai team részvételével.

Kompetenciafejlesztő tréningen a szakmai csapat, a pedagógusok és a mentorok ismerkedtek meg egymással. A tréning fő célja a projekt ismertetése volt. A pedagógusok és a mentorok továbbiakban megismerkedtek a Tanlet alkalmazás lehetőségeiről. Végül a bizalom fejlesztése érdekében a résztvevők között csapatjátékok voltak.

A projektmenedzsment és szakmai csapat folyamatosan végzi a feladatait. A tájékoztatással és a nyilvánossággal kapcsolatos kötelezettségek teljesítése folyamatos.