Dartke

2019.09.01.-2019.09.30.

EFOP-5.2.4-17-2017-00004 azonosítószámú, „Segítünk a tanulásban! – Adaptáció a korai iskola-elhagyás csökkentése és a hátrányos helyzetű tanulók felzárkóztatása innovatív, digitálisan támogatott módszertan alkalmazásával” című projekt havi projektmenedzsment jegyzőkönyve, amely összefoglalja a projektben történt fontosabb eseményeket a tárgy hónapban.


A projektmenedzsment és a szakmai csapat folyamatosan ellátja a feladatait. A nyilvánossággal kapcsolatos kötelezettség teljesítése folyamatos.


2019 szeptemberében folytatódott a felzárkózást segítő tevékenységünk a bevont iskolákba és tanodákba, illetve több program is megvalósult. Ezek között volt esetmegbeszélés, szakmai workshop, hálózatépítő workshop és műhelymunka.
Esetmegbeszélésen a szakmai megvalósítók, az adaptáció módszertanára kiképzett szakemberek vettek részt. Megbeszélték a saját tapasztalatiakat, további lehetőségek megoldásáról értekeztek hogyan lehet a hátrányos helyzetű gyerekek beilleszkedését, felzárkózásának támogatását megoldani.


A szakmai workshopon a tanodai dolgozók tapasztalatait ismerhettük meg. Szerintük a Tanlet alkalmazás olyannyiban sikeresnek bizonyult, hogy a gyerekek felszabadultabban egyszerűen tudják használni a tableteket. A gyerekek felöl felmerült, hogy a jól teljesítő tanulók közt összeállításra kerüljön olyan tananyag is, amiről ők szívesen merítenének ismeretet.


Hálózati workshopon a projekt került bemutatásra és annak céljai valamint a célközönségnek került ismertetésre továbbá pro kontra érvek kerültek részletezésre a jobb belátás érdekében. Végső soron az oktatási rendszer hiányáról és a fejlesztésre szoruló területek kerültek megbeszélésre.


Műhelymunka során a projekt szakmai megvalósító csapat és a szakértők közös munkája tudott megvalósulni, amelyben most is mind minden alkalommal kiemelt szerepet kapott más konstrukciókkal való együttműködés, elsősorban az EFOP-5.2.1-17 pályázati konstrukcióban nyertes megvalósítóval.


A projektbe bevont résztvevőkkel a kapcsolattartás folyamatos.