Dartke

2021-ben megvalósítandó tevékenységek, pótlandó rendezvények

A Segítünk a tanulásban! projekt megvalósítói az év eleji projekt-egyeztetés során áttekintették a 2020-ben megvalósult és a 2021-ben megvalósítandó rendezvényeket és szakmai programokat. A koronavírus miatti az elmúlt évben a felzárkóztató foglalkozásokat kivéve online módon történt a szakmai megvalósítók és a célcsoport közötti kapcsolattartás. Bízunk benne, hogy 2021-ben mihamarabb feloldásra kerülnek a világjárvány miatti korlátozások, és pótlásra kerülnek az elmaradt rendezvények.

Az idei év különösen mozgalmasnak ígérkezik a projekt megvalósítás kapcsán, hiszen az elmeredt rendezvények pótlása mellett a projekt szakmai tervében eredetileg tervezett személyes kontaktust igénylő programokat is meg kell valósítani, valamint a szakmai tevékenységek zárását is elő kell készíteni is. A COVID-19 járvány miatt egyelőre sok a bizonytalanság, ezért olyan ütemezést és megvalósítási ütemterv készült, ami rugalmasan kezeli a célcsoporttal való személyes kapcsolatokat, az online megoldások lehetőségeire építve.

Az idei évben pótlásra kerül az előző évben elmaradt adaptálók és  szakmai megvalósítók felkészítése tevékenység, valamint a projektbe bevont tanodák/iskolák kompetenciáinak fejlesztése is folytatódik. Amint a körülmények lehetővé teszik (előreláthatólag nyári időszakban) megszervezésre kerül a nemzetközi részvételű konferencia, melyen tájékoztatást adunk az adaptált módszertan tapasztalatairól, illetve egyeztetjük más innovatok megoldások tapasztalatait.