Dartke

Tanulmányi kirándulás online

A COVID-19 vírushelyzet számos diákokat érintő negatív hatásai közé tartozik iskolai kirándulások elmaradása.  Pedig ezek a kirándulások nemcsak érdekesek és izgalmasak, de számos előnnyel is járnak mind a diákok, mind a pedagógusok szempontjából. Például hozzájárulnak a diákok általános fejlődéséhez, a különböző helyek felfedezése sokrétű tapasztalattal gazdagítja őket és szórakozva tanulhatnak is közben,  fejlődik a szociális és kommunikációs készségük és még sorolhatnánk.

Kifejezetten rosszul érinti azon fiatalokat az osztálykirándulások elmaradása, akiknek hátrányos helyzetükből adódóan az iskolai kirándulások az egyetlen lehetőségük, hogy új helyekre látogassanak el, utazási élményeket gyűjtsenek. Az EFOP-5.2.4-17-es projektünk esetében éppen ezért rendezünk meg szakmai kirándulásokat. Az egész napos alkalmak célja, hogy  élményalapú ismeretszerzésbe részesítsék a résztvevőket. A világjárvány miatt azonban az idei évre tervezett kirándulások elhalasztásra kerültek. Ezek pótlására 2022-es évben fog sor kerülni, remélve a kedvező járványügyi intézkedéseket.

Azoknak pedig, akik szeretnének kirándulni, de nem tehetik, számos digitális platform nyújt online túra lehetőségeket világszinten https://femina.hu/utazas/virtualis-muzeumi-turak/ és akár hazánkban is az Egri Várban, vagy a Zempléni hegységben.