Dartke

A koronavírus okozta vészhelyzet miatt elhalasztásra kerülnek a „Segítünk a tanulásban!” projekt rendezvényei

A koronavírus miatti vészhelyzet korlátozásai a „Segítünk a tanulásban!” projektünk személyes kontaktust igénylő feladatelemei kapcsán jelentős kihívás elé állítja a projektet megvalósító konzorciumot. Felelős szervezetként a koronavírus terjedésének lassítása érdekében a DARTKE Egyesület mindent megtesz. A személyes kapcsolatok minimalizálása miatt egyes projekt tevékenységek az eredetileg tervezett formában nem, vagy csak a tervezettnél későbbi időpontban tudnak megvalósulni (pl. kompetenciafejlesztés, workshopok, szakmai konferencia).
A projekt előrehaladásának biztosítása érdekében a műhelymunkák egy részét videokonferencia segítségével megvalósítjuk, a személyes találkozók korlátozottsága miatt az erőforrásokat az informatikai elemek fejlesztésére fordítjuk.
A Tanlet alkalmazás letölthető az Appstore-ból és a Google Play felületről, így a projektbe bevont tanulók, pedagógusok az otthoni tanulás és munkavégzés kapcsán tudják használni az alkalmazást.
A távoktatás várható térnyerése, elterjedése kapcsán a digitálisan támogatott oktatási módszertanok iránt növekvő kereslet prognosztizálható – ez előnyös lehet a Tanlet alkalmazás elterjesztése kapcsán.
A koronavírus vészhelyzet megszűnése után rendezvényeink időpontjait aktualizáljuk.