Dartke

A „Segítünk a tanulásban!” projekt aktualitásai

A 4 éves időtartamú, „Segítünk a tanulásban!” című projektünk első 2 évében a korábban rögzített konzorciumi feladatmegosztás mentén valósultak meg az innovatív módszertan adaptációját, elterjesztését segítő tevékenységek. A szakmai megvalósítók és a potenciális adaptálók felkészítése, képzése folytatódott; rögzítésre kerültek a módszertan használatából adódó tapasztalatok. A projektbe bevont célcsoporttagok kompetenciamérése és a „tanlet” alkalmazás eredményeinek összevetése alapján vizsgáljuk a módszertan hatását a korai iskola-elhagyás csökkentése és a hátrányos helyzetű tanulók felzárkóztatása kapcsán.
A projekt együttműködési terve alapján a már meglévő kapcsolatok mellett új szervezetek számára is bemutatjuk az innovatív módszertant. A projekt szakmai tervében rögzített szempontok szerint a bevont dél-alföldi és a dél-dunántúli tanodák, iskolák rendszeresen használják a számukra biztosított tableteket.
A Tanlet applikáció felhasználói érdeklődésének hosszú távon való fenntartása érekében a rendszeren belül hozzáférhető feladatok folyamatos bővítése, a célcsoport igényeihez/érdeklődési köréhez való igazítása elengedhetetlen. A szakmai megvalósítók és az adaptálók (tanárok, tanodák vezetői) továbbra is egyetértenek abban, hogy az adaptálandó innovatív módszer korszerű megoldás lehet a hátrányos helyzetű tanulók érdeklődésének felkeltése, játékos módon való oktatása tekintetében.