Dartke

Adaptációs tréning, 2018.10.11., Magyarbóly

A Magyarbólyon megrendezett adaptációs tréning negyedik, záróalkalma 2018. október 11-én sikeresen megvalsult. A találkozó a Dél-Alföldi Regionális Társadalomtudományi Kutatási Egyesület EFOP-5.2.4-17-2017-00004 azonosítószámú projektjének keretén belül jött létre. A tréning – összhangban az előző adaptációs tréningekkel – a Tanlet adaptációját segítette elő, tartalmát tekintve kompetenciafejlesztőként valósult meg.
Az elmúlt három alkalommal a résztvevők igyekeztek megoldást találni arra, hogy hogyan lehetséges annak elősegítése, hogy a pedagógusok a lehető leghatékonyabban tudják a digitális technológiát alkalmazni az oktatás során. Ennek értelmében a negyedik adaptációs tréning fő célja az volt, hogy a résztvevők teljes egészében megismerhessék a programot, annak előnyeit, az alkalmazásában rejlő lehetőségeket.
Annak érdekében, hogy a hátrányos helyzetű fiatalok felzárkóztatása megvalósuljon, elengedhetetlen az alkalmazás teljes körű kihasználása. A Tanlet program előrehaladott fejlesztésének köszönhetően a program eljutott abba a fázisba, hogy hamarosan megkezdődhet a gyerekek tényleges bevonása, a táblagépek kiosztása.