Dartke

Nemzetközi konferencia 2018.10.27.

2018. október 27-én nemzetközi szakmai konferenciára került sor az EFOP-5.2.4-17-2017-00004 azonosítószámú projekt keretein belül. A mórahalmi találkozón sok ember vett részt, célja a „Segítünk a tanulásban!” projekt, valamint a Tanlet alkalmazás előzetes terveinek a bemutatása volt. A hálózatosodás és az együttműködés megkezdésének érdekében a jelenlévő hazai és határon túli szervezetek is jobban megismerkedhettek egymással a konferencia alatt.
Bár az alkalmazás, és a projekt fő célcsoportja a hátrányos helyzetű és tanulási nehézségekkel küzdő gyermekek felkarolása és fejlesztése, a későbbiekben a projekt megvalósítói szeretnék szélesebb körben is elterjeszteni a Tanletet.
A konferencia másik nagy témaköre a fiatalokat érintő munkanélküliség volt a határon belüli és határon kívüli szegényebb régiókban. Ahhoz, hogy a települések fejlődni tudjanak, elengedhetetlen, hogy az ott élő fiatal felnőttek ne menjenek el másik városba dolgozni, élni. Ennek érdekében érdemes lenne kitalálni egy megoldást a projekt keretein belül, mely a Tanlet alkalmazásra és a digitális eszközök által támogatott módszertanra is tudna épülni.