Dartke

 

Hálózatépítő workshop, 2018.06.30. Mórahalom

Az EFOP-5.2.4-17-2017-00004 azonosítószámú “Segítünk a tanulásban!” című projekt keretein belül 2018.06.30-án megrendezésre kerülő workshop lényege az volt, hogy a workshopon részvevők mindegyike elmondja a projekt eddigi történéseivel kapcsolatos meglátásait és javaslatait. Voltak olyanok, akik már vettek részt mentorprogramokban, az ott megszerzett tudásukkal tudják támogatni a program sikerességét.
A workshop fő célkitűzése az volt, hogy a résztvevők megtalálják azokat problémafaktorokat, melyek hosszútávon ronthatják a gyermekek boldogulási esélyeit. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a hátrányos helyzetű tanulók felzárkóztatása kulcsfontosságú, hiszen az őket érő sok elutasítás és negatív tapasztalat rövidtávon iskola-elhagyáshoz, hosszútávon munkanélküliséghez vezethet.
Az eseményen a Tanlet fejlesztésével kapcsolatban megvitatásra került egy olyan funkció beépítése, mely segítségével a pedagógusok személyre szabott egyedi feladatokat is létre tudnának hozni bármikor, ugyanakkor a pedagógusok és mentorok is hangot adtak aggodalmuknak, miszerint nem tudják majd megfelelően elkészíteni a feladatokat, felzárkóztatni a diákokat a megfelelő ismeretek hiányában. Ezek alapján az oktatók kompetenciafejlesztését is be kell emelni a projektbe, ugyanis csak akkor tudnak hatékonyan dolgozni, ha megfelelő szakmai tudással rendelkeznek.