Dartke

 
Kihívások az oktatásban
 
Az EFOP-5.2.4-17-2017-00004 „Segítünk a tanulásban!” című projekt fő célja a hátrányos helyzetű gyerekek felzárkóztatása, fejlesztése. Fontos, hogy a tananyagok elsajátítása a gyakorlatban is eredményes legyen, a gyerekeknek, amik a jövőben is ösztönözni fogja őket. Ezáltal az egész életen át tartó tanulás eszméjét kell hangsúlyozni. A projekt középpontjában a Tanlet nevű alkalmazás áll, amely egy eszköz a tanárok és diákok számára, hogy még eredményesebb módon taníthassanak és tanulhassanak. Az alkalmazás egy újszerű megközelítésben segíti a tanulást, ugyanakkor nem helyettesíti a pedagógust.
A Tanlet többféleképpen építhető be az oktatásba. Elsősorban a tanórák közben alkalmazható, másodsorban a házifeladatok elkészítésében is nagy segítség lehet, továbbá kompetenciamérésekre is használható, mely főként a tanárok számára hasznos funkció, hiszen így kiderülhet, kinek milyen hiányosságai vannak, mi az, amin javítani kell.
A 21. században az online tanulás egyre jobban felértékelődik, amelyhez az oktatási intézményeknek is alkalmazkodniuk kell, hogy a gyerekek jobb teljesítményt érjenek el.