Dartke

Műhelymunka, 2019.09.23. Hódmezővásárhely

A Dél-Alföldi Regionális Társadalomtudományi Kutatási Egyesület az EFOP-5.2.4-17-2017- 00004 azonosítószámú, „Segítünk a tanulásban! – Adaptáció a korai iskola-elhagyás csökkentése a hátrányos helyzetű tanulók felzárkóztatása innovatív, digitálisan támogatott módszertan alkalmazásával” című projekt keretei között műhelymunkát tartott 2019.09.23-án, Hódmezővásárhelyen. A műhelymunka fő témája az egyéni kompetenciák fejlesztése, a közoktatási intézményekkel összehangolt oktatási tervek kidolgozása, tananyagok létrehozása.
Az eseményen megvitatásra került a Tanlet alkalmazás és kapcsolódó módszertan jelenlegi hatékonysága, és az, hogy milyen témájú tananyagok előállításával lenne érdemes foglalkozni a közeljövőben. Nem született egyértelmű döntés azt illetően, hogy a tananyagok létrehozásában pontosan mi a pedagógusok és mi a mentorok szerepe, ugyanis többen felvetették, hogy nincs tapasztalatuk tananyag készítésben, így félő, hogy csökkenne annak hatékonysága, használhatósága.
Annak érdekében, hogy ösztönözzék a fiatalokat a tanulásra, olyan javaslat érkezett, hogy a tananyagok grafikai elemeit újítsák meg.