Dartke

 
Szakmai workshop 2019.05.16. Szeged
 
A 2019.05.16-án Szegeden, az EFOP-5.2.4-17-2017-00004 azonosítószámú projekt keretei között megtartott szakmai workshop sikeresen lezajlott. A workshopon az adaptáció módszertanában képzett szakemberek közreműködésével átbeszélésre kerültek a program aktualitásai, valamint az új fejlesztési ötleteket tárgyalhatták meg a projekt szakmai
megvalósítói.
A szakmai workshop témái elsődlegesen a gyermekek és pedagógusok számára készítendő felhasználói kézikönyv tartalmára vonatkoztak, melyre pro-, és kontra vélemények is születtek. A kézikönyv témájában megoszlott a résztvevők véleménye, azonban mindenkinek lehetősége nyílt arra, hogy ismertesse álláspontját. Abban mindenki egyetértett, hogy a tanulók számára fontos, hogy a kézikönyv egyfajta GYIK-ként (Gyakran Ismételt Kérdések) szolgáljon színes grafikai ábrákkal, valamint érthető és egyszerű megfogalmazással. A felhasználói kézikönyvek várhatóan a hatékonyabb tanulást, valamint az elektronikai eszközök kezelésének gyorsabb megértését fogják elősegíteni.
A legfontosabb cél a Tanlet alkalmazás kapcsán, hogy minden korosztály képes legyen a program által megtalálni a tudásszerzés örömeit, hogy fejleszthesse személyes kompetenciáit, mint az önértékelés vagy a problémamegoldó készség.