Dartke

Szakmai workshop 2019.09.20.

Az EFOP-5.2.4-17-2017-00004 azonosítószámú, „Segítünk a tanulásban! – Adaptáció a korai iskola-elhagyás csökkentése és a hátrányos helyzetű tanulók felzárkóztatása innovatív, digitálisan támogatott módszertan alkalmazásával” című projekt keretei között 2019. szeptember 20.-án, Pécsett szakmai workshopra került sor.
A szakmai workshopon megállapításra került, hogy sok gyermek nem tud megbirkózni a tanodai és iskolai feladataival egyszerre. Emiatt egyik vagy másik oktatási intézmény által elvárt feladatok nem teljesülnek, mely rontja tanulmányi eredményeiket. Mivel mindez veszélyeztetheti a Tanlet alkalmazás használatát és ezzel magát a projektet, a helyzet megvitatása a szakmai workshop fő témájává vált. A résztvevők szerint azon túl, hogy ezeknek a gyerekeknek segíteni kell a házi feladatok és iskolai projektek megoldásában, az ösztönzésük is szükséges ahhoz, hogy tanodai kötelességüket is teljesíteni tudják. Motiválásuknak az elvégzett feladatok nehézsége és mennyisége szerint kell megtörténnie. Míg a könnyebb példák sikeres megoldásáért édességet vagy iskolaszert kaphatnak a feladatokat kiemelkedően teljesítők, addig egy-egy tananyag teljes elvégzéséért csoportos programot is lehet számukra szervezni, például városnézést, sütögetést, kirándulás.
A szakmai workshop másik témaköre az új tananyagok írására irányult. A résztvevők az eddigi visszajelzések alapján határoztak meg témaköröket, melyek alapján a későbbiekben megszülethetnek az új szövegek és feladatok.