Dartke

Szakmai workshop 2019.10.16. Szeged

A 2019.10.16-án Szegeden szakmai workshop került megrendezésre a projektben résztvevő szakmai megvalósítók és az adaptációban részt vevő intérzmények képviselőinek részvételével.. A workshop a „Segítünk a tanulásban! – Adaptáció a korai iskola-elhagyás csökkentése és a hátrányos helyzetű tanulók felzárkóztatása innovatív, digitálisan támogatott módszertan alkalmazásával” című projekt keretei között valósult meg. Az eseményen szakemberek, pedagógusok bevonásával átbeszélésre kerültek a Tanlet során esetlegesen feltörő technikai problémák, valamint megvitathatták a gyermekek motiválásának kérdéskörét is.
A szakmai workshopon átbeszélésre kerültek a pedagógusok beszámolóiban megfogalmazott kérdések, észrevételek, hiszen ők azok, akik közvetlen kapcsolatban vannak a diákokkal, ezáltal direkt tapasztalatokkal rendelkeznek a Tanlet működését illetően.
Felmerültek továbbá a tabletek kezelésének, valamint azok nem megfelelő internet elérésnek problémái is, ezzel kapcsolatban több megoldási javaslat is felmerült, ugyanakkor ennek egyik okaként a tabletek hardveres tulajdonságai a felelősek, nem pedig a Tanlet alkalmazás.
Szóba került a gyermekek megfelelő motiválása is, hiszen egy olyan tanuló, akinél nincs meg a megfelelő motiváló erő, nem tud teljesen azonosulni a projekttel. Ennek a problémának a felvetését örömmel vették a megjelent pedagógusok is, hiszen a projekt hatékonyságának sarkalatos eleme a motiváció kérdése