Dartke

Szakmai workshop 2019.10.26.

A DARTKE az EFOP-5.2.4-17-2017-00004 azonosítószámú, „Segítünk a tanulásban!” című projekt keretei között szakmai workshopot tartott 2019. október 26-án, Baján.
A találkozó egyik célja az iskolai oktatásból kimaradó, lemorzsolódó gyerekek problémájának megtárgyalása volt annak érdekében, hogy a résztvevők megbizonyosodjanak arról, hogy a motivációs eszközök és javaslatok elérték-e céljukat. Bár több gyerek is elkezdett kimaradni az érintett tanodából, a pedagógusoknak és mentoroknak a közösség erősítésével, újszerű programokkal sikerült visszafordítaniuk e negatív tendenciát.
Az elmúlt hónapok alatt a fejlesztők számára világossá vált, hogy a felhő alapú tudásbázist nem lehet az alkalmazáson belül kivitelezni. A workshopon megfogalmazott felvetések alapján továbbításra került az igény a fejlesztők részére – az új platform létrehozása a digitálisan támogatott módszertan fejlesztésének egy következő lépése lehet.
A workshop második felében, ehhez kapcsolódóan, a tudásanyag rendszerezésének feltételeit beszélték át a résztvevők. A tananyagok témájukon kívül korosztályok szerint is csoportosítva lesznek majd, azon belül pedig a pedagógusok és mentorok el tudják majd különíteni a vázlatokat, feladatokat és a már teljes, kidolgozott tananyagokat is, így sokkal könnyebbé válik a tájékozódás és keresés. A workshop résztvevői által megerősítésre került, hogy fontos, hogy időről időre új tananyagok kerüljenek feltöltésre a rendszerbe, mert a korábban már kipróbált feladatok újbóli kitöltése kevésbé érdekes/hasznos a tanulók számára.