Dartke

Kedvezményezett neve: Dél-Alföldi Regionális Társadalomtudományi Kutatási Egyesület

A projekt címe: Fiatalok és álláskeresők vállalkozóvá válásának támogatása a Dél-Alföldön

A szerződött támogatás összege: 1 162 346 504 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 100%

A projekt tartalma röviden:

A projekt a Dél-alföldi régióban, Csongrád megyében, Békés megyében, valamint Bács-Kiskun megyében valósul meg, azzal a céllal, hogy fiatalok és 30 évnél idősebb álláskeresők vállalkozóvá válását ösztönözze a régióban.

A projektben együttműködő partnerek a Budapesti Politechnikum Alapítvány (BPA), a Dél-Alföldi Regionális Társadalomtudományi Kutatási Egyesület (DARTKE), a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (SZRM), valamint a Békés Megyéért Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (BMVA). Ezen szervezetek már korábban is megvalósítottak hasonló GINOP-os pályázatokat, amelyek elsősorban a munkaerő-piac fejlesztését célozták meg.

A projekt főbb tevékenységei a célcsoport felkutatását és toborzását, majd szelektálását, az NFSZ-szel való együttműködést, oktatást, képzést, mentorálást és tanácsadást foglalják magukba a vállalkozásindítással kapcsolatban, és ezek keretén belül kompetenciamérőket írnak a résztvevők, valamint üzleti tervet készítenek saját vállalkozásukhoz, amelyhez szintén kapnak segítséget.

A képzésbe 550 fő 30 évnél idősebb álláskereső résztvevő kerül bevonásra, akikből legalább 495-en sikeresen elvégzik a projekthez tartozó képzést.

A fiatalok közül 1193 fő álláskereső/pályakezdő résztvevő kerül bevonásra, akikből legalább 1074-en sikeresen elvégzik a projekthez tartozó képzést.

Ezek eredményeképpen közel 500 fő 30 évnél idősebb álláskereső alapítja meg saját vállalkozását, valamint 1000-nél is több fiatal.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.06.29.

A projekt azonosító száma: GINOP-5.1.9-17-2017-00003

Bővebb információkért látogasson el a projekt weblapjára, a https://gondolkozzunkokosan.hu/ címre.