Dartke

HandyCraft2 – Társadalmi vállalkozás a kézművesek integrációjáért a határ menti régióban

A project címe: HandyCraft2 – Társadalmi vállalkozás a kézművesek integrációjáért a határ menti régióban

Rövidítés: HandyCraft2

Projectazonosító: HUSRB/1602/42/0173

Elkülönített forrásösszeg: 175 275 EUR euró

Európai Uniós hozzájárulás (IPA): 148 983,76 euró

A projekt kezdete:  2018.03.01.

A projekt zárása: 2019. 02.28.

Vezető kedvezményezett: Dél-Alföldi Regionális Társadalomtudományi Kutatási Egyesület (DARTKE)

1. kedvezményezett:  „Ludaspuszta” Regionális Civil Egyesület

Elérhetőség:

Dél-Alföldi Regionális Társadalomtudományi Kutatási Egyesület

Cím: 6721, Szeged, Sajka utca 16

Kapcsolattartó: Sánta János

Email: santa.janos@dartke.eu

Telefonszámok: +36208522827

Projekt leírása:

Korábbi vállalkozásösztönzési, valamint helyi mezőgazdasági tevékenységekkel kapcsolatos tapasztalatokon alapulva a Handycraft 2 célja, hogy ösztönözze a helyi társadalmi vállalkozások létrejöttét hátrányos szocioökonómia környezetből kikerülő kézműves termelők támogatásával. Mindezt egy kidolgozott stratégiai terv és egy piackutatás segítségével kívánja elérni, valamint az intézményi és jogi keretek vizsgálatával. A helyi vállalkozókat workshopok és hálózaterősítő workshopok keretében vonjuk be. Ezen kívül a projekt célja, hogy növelje a foglalkoztatást a releváns szakemberek körében.

A projektet 3 fő elem alkotja:

1, HANDYCRAFT – Társadalmi Vállalkozási Stratégia (SSE): mindez piackutatást, jogi és intézményi elemzést foglal magába.

2, Közös Termék Fejlesztése (CPD): Projektünkben egy franchise brand-et fejlesztünk helyi kézműves termékekre. Mindezt megelőzi helyi kézműves szakemberek felkutatása, bevonása és meghívása, majd 20-20 prototípusból álló helyi sajátosságokat tükröző kézműves termékcsoport kifejlesztése kézműves szakemberek és helyiek bevonásával. Ezt egy mentorprogram egészíti ki, amely a kézműveseket segíti a piacra való belépésre.

3, Piacra való belépés (MA): Hátrányos szocioökonómiai személyek integrációja a helyi gazdaságba kézműves termékek előállítása és piacra dobása által.