Dartke

Megjelent a Digitális oktatási cselekvési terv 2021–2027

Az Európai Bizottság kiadta a digitális oktatási cselekvési tervet, amely a 2021-2027-es programozási időszakra vonatkozik és célja az oktatás és a képzés átalakítása a digitális kor követelményei szerint.

Az előterjesztett programtervben a digitális esélyegyenlőség és európai polgárok számára való hozzáférhetőség fontos szerepet kap. A dokumentum továbbá cselekvésre szólít fel a szorosabb európai szintű együttműködés érdekében. Összefogásra buzdít abban, hogy felhasználjuk a koronavírus-járvány tanulságait, hiszen ebben az időszakban kor ábban soha nem látott szinten mozgósították a technológiát az oktatás és a képzés céljaira, valamint fel kell készíteni az oktatási és képzési rendszereket a digitális korra.

Az új cselekvési terv két stratégiai prioritása: 1. A nagy teljesítőképességű digitális oktatási ökoszisztéma fejlesztésének előmozdítása; 2. A digitális készségek és kompetenciák fejlesztése a digitális transzformáció érdekében.

Digitális oktatási cselekvési terv 2021–2027 ingyenesen, online elérhető: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/HU/TXT/HTML/?uri=CELEX%3A52020DC0624&from=EN