Dartke

Helyzetértékelés az EFOP-5.2.4 projekttel kapcsolatban

A Segítünk a Tanulásban! projekt harmadik szakmai mérföldkövének félidejében a projekt szakmai megvalósítói számba vették az eddig elért eredményeket és a koronavírus miatt elhalasztani kényszerült szakmai eseményeket.

A projektbe bevonásra került a 120 fő célcsoporttag, akik tanodák, általános iskolai tanulói – többségében hátrányos helyzetű fiatalok. Az EFOP-5.2.4 projekt elején beszerzett tabletek kiosztásra kerültek a módszertan adaptáló oktatási intézményeknek – ami a koronavírus miatti távoktatási kényszer idejében jelentős segítséget jelent a leginkább elmaradott projekt helyszíneken. Az idei évben elindultak a felzárkóztató foglalkoztatások, ami mind szakmai mind informatikai téren segítséget jelent a diákoknak és oktatóknak. – Sajnos a legtöbb helyszínen ezt a tevékenységet is a későbbi időszakra kellett halasztani a COVID-19 járvány miatt.

Az idei évre tervezett 20 fős résztvevői számú projekt eseményeket a munkatársak, külső partnerek egészségének védelme érdekében el kellett halasztanunk – a módszertan adaptáló oktatási intézményekben sok az idősebb korú pedagógus, akik védelme kiemelten fontos a koronavírus kockázataival szemben.