Dartke

2018.10.01.-2018.10.31.

EFOP-5.2.4-17-2017-00004 azonosítószámú, „Segítünk a tanulásban! – Adaptáció a korai iskola-elhagyás csökkentése és a hátrányos helyzetű tanulók felzárkóztatása innovatív, digitálisan támogatott módszertan alkalmazásával” című projekt havi projektmenedzsment jegyzőkönyve, amely összefoglalja a projektben történt fontosabb eseményeket a tárgy hónapban.


2018. október 31-el elértük a projekt első mérföldkővét, amely során a projekt eddigi tevékenységének, elért eredményeink kiértékelésére és a hátralevő szakmai teljesítés ütemezésére került sor. A projektmenedzsment és a szakmai csapat folyamatosan ellátja a feladatait. A nyilvánossággal kapcsolatos kötelezettség teljesítése folyamatos.


Szerződések megkötése folyamatos a projekt során, valamint további beszerzési eljárások kerültek véglegesítésre.


Az adaptációt segítő tréning Magyarbólyon valósult meg amelynek a célja a Tanlet program integrálása keretprogramként a tanodai oktatási rendszerbe. Az év utolsó adaptációt segítő tréningen sok új gondolat és ötlet fogalmazódott meg a projekthez kapcsolódóan. A Tanlet alkalmazás további lehetőségeit egy prezentációban ismertettük a pedagógusoknak akik pozitív visszajelzést adtak a program előre lepéséhez.


Ezen felül hálózatépítő workshop is megvalósításra kerül, ez alkalmak Mórahalmon valósultak meg.


Továbbá a projekt keretében megtartásra került az első szakmai konferenciánk, ahol lehetőség volt az eddig eredmények bemutatására, illetve releváns szakmai kérdésekben való előadások meghallgatására. A konferencia jó hangulatban és magas szakmai sztenderdeknek megfelelően zajlott le és kiváló alkalmat nyújtott a kapcsolatépítésre és a tapasztatcserére a projekt megvalósítók és a résztvevők számára egyaránt.