Dartke

2019.10.01.-2019.10.31.

EFOP-5.2.4-17-2017-00004 azonosítószámú, „Segítünk a tanulásban! – Adaptáció a korai iskola-elhagyás csökkentése és a hátrányos helyzetű tanulók felzárkóztatása innovatív, digitálisan támogatott módszertan alkalmazásával” című projekt havi projektmenedzsment jegyzőkönyve, amely összefoglalja a projektben történt fontosabb eseményeket a tárgy hónapban.


2019. október 31-ével elértük a projekt második mérföldkővét. A projektmenedzsment és a szakmai megvalósító team a felkészülést megkezdte az év lezárására. Az idei év pénzügyi ütemterve ellenőrizve lett, a jövő évi programokra a tervezés elindult.


A 2019-es hónapban sok program valósult meg a projekt keretében: Kompetenciafejlesztő tréning, Műhelymunkák (2 db), Szakmai workshop, Workshop, Adaptációt segítő tréning, illetve megrendezésre került a második szakmai konferenciánk is.


A szakmai alkalmak során az alkalmak tematikai és formai keretein belül kezdtük meg az idei évi munka lezárását, mivel az év utolsó hónapja halmozott kihívásokkal teli a célcsoport tagjai számára. Az alkalmak során lehetőség nyílt összefoglalni az eddig elért eredményeket és feltárni a jövőbeli fejlesztési területeket.


A szakmai konferencián a projekt eddigi eredményeit, továbbá a hátrányos helyzetű fiatalok kibővítésére váró tanulási lehetőségeinek tervét mutatták be. A projekt sikerességét azt is mutatja hogy a határon túlról és az ország több pontjáról is érkeztek résztvevők hogy megismerhessék a projekt célkitűzéseit, célközönségét, módszertanát, továbbá eddig elért eredményeit.