Dartke

2020.03.01.-2020.03.31

EFOP-5.2.4-17-2017-00004 azonosítószámú, „Segítünk a tanulásban! – Adaptáció a korai iskola-elhagyás csökkentése és a hátrányos helyzetű tanulók felzárkóztatása innovatív, digitálisan támogatott módszertan alkalmazásával” című projekt havi projektmenedzsment jegyzőkönyve, amely összefoglalja a projektben történt fontosabb eseményeket a tárgy hónapban.

A hónap során Magyarország területén egyre nagyobb problémaként jelentkezett a Korona vírus járvány. A projekt döntéshozó folyamatosan figyelemmel kísérték az esetszámok emelkedését, és a javasolt egészségvédelmi korlátozásokat. A COVID-19 járvány kapcsán hozott intézkedések életbe lépésével rendezvények nem kerülhetnek megszervezésre valamint a különböző intézményekbe a belépés sem lehetséges. Ennek értelmében a tervezett programjainkat, szakmai találkozóinkat sem tudjuk megvalósítani határozatlan ideig. A felzárkózást segíítő foglalkozások szintén felfüggesztésre kerültek az oktatási intézmények bezárása és a digitális tanrendre való átállás miatt. A halaszthatatlan, személyes megjelenést követelő eseményeken, a hatályos egészségügyi biztonsági előírásokat betartva fogjuk ezeket találkozókat lebonyolítani, de törekszünk az online megvalósításra a megbetegedések elkerülése, és a munkatársaink egészségügyi állapotának védelme érdekében.

A projekt ezért áttervezésre szorul, az ütemtervet újra gondoljuk továbbá a programok áttervezését tervezzük. További működésünk a járvány idején átszorul az online térbe.

A projektmenedzsment és a szakmai csapat folyamatosan ellátja feladatait. A projektbe bevont településekkel, szervezetekkel, intézményekkel folyamatos a kapcsolattartás a járvány ideje alatt. A tájékoztatással és nyilvánossággal kapcsolatos kötelezettségek teljesítése folyamatos. További fontos intézkedéseket online térben tartunk meg.