Dartke

2022.01.01.-2022.01.31.

EFOP-5.2.4-17-2017-00004 azonosítószámú, „Segítünk a tanulásban! – Adaptáció a korai iskola-elhagyás csökkentése és a hátrányos helyzetű tanulók felzárkóztatása innovatív, digitálisan támogatott módszertan alkalmazásával” című projekt havi projektmenedzsment jegyzőkönyve, amely összefoglalja a projektben történt fontosabb eseményeket a tárgy hónapban.

Az új év a projekt következő évének ütemtervének meghatározásával kezdődött, továbbá az idei év első alkalmainak lebonyolításával. 2022. január 31-el elértük a projekt 4. mérföldkővét, a projekt szakmai és pénzügyi felülvizsgálata és a jövőbeli ütemezés megtörtént.
A hónap során megvalósításra került 2 alkalommal adaptációt segítő tréning, 1 alkalommal esetmegbeszélés, 1 alkalommal műhelymunka.

Ezen felül 2022. januári hónapban egy szakmai konferenciát valósítottunk meg online felületen, ZOOM-on keresztül, azért hogy a COVID-19 vírushelyzetre tekintettel a lehető legbiztonságosabb körülmények között tudjuk a szakmai alkalmunkat megvalósítani. Az előadások vágott verzióját a konzorciumvezető közösségi oldalán is megosztottuk ezáltal is multiplikálva a konferenciával elért személyek számát. Az előadók a pandémia alatti nehézségeket foglalták össze. Felvázolták a hátrányos helyzetű fiatalok kihívásait, ami az online oktatásban léptek fel, olyan problémák kerültek említésre, mint az egzisztenciális és infrastrukturális hiányosságok. Továbbá a szülői negatív kapcsolat az oktatással is nyomot hagyott a gyerekek motivációján, valamint a tanulási stílusok kerültek összegzésre.
Mindezek mellett elindult a felzárkózást segítő foglalkozások második szakasza, amely az előzetes tervek szerint március hónapig bezárólag kerül megvalósításra.

A szakmai csapatunkban változás történt, a szakmai asszisztens feladatokat csapatunk új tagja látja el.

A projektmenedzsment team és a szakmai megvalósító team folyamatosan ellátja feladatait erre az évre is. A kapcsolattartás a projektben lévő szervezetekkel, intézményekkel a kapcsolattartás a párbeszéd folyamatos.

A nyilvánossággal és a tájékoztatással kapcsolatos kötelezettség teljesítése folyamatos.